Mittetilkuva infusioonikomplekti põhjused ja ravimeetodid

- 2023-08-30-

Vereülekanne ei lange, selle põhjuseks võib olla vale kehaasend, kuid see ei välista, et see on põhjustatud valest torkekohast, madalast rõhust ja paljudest muudest põhjustest ning pärast põhjuse selgumist on vaja leppida õige raviga. .

1. Vale kehahoiak

Kui patsient ei hoia infusiooni ajal õiget kehaasendit, võib see põhjustada infusioonikomplekti paindumist. Kui infusioonikomplekt märkimisväärselt paindub, võib see mõjutada vedeliku voolu. Tavaliselt on vaja säilitada õige kehahoiak, et vältida infusioonikomplekti painutamist.

2. Vale torkekoht

Kui infusioonravi ajal veresoone sisemusse ei torgata, võib see mõjutada ka infusiooni. Sel ajal peate uuesti läbima punktsiooni ja minema ravile ka tavalisse haiglasse.

3. Rõhk on liiga madal

Kui infusioonipudeli asend on käest madalamal, põhjustab see ka vedeliku kehva voolu, sel juhul võib sellega kaasneda vere tagasivool. Tavaliselt on vaja infusioonipudelit tõsta, et vältida edasisi kahjustusi.

Lisaks ülaltoodud levinud põhjustele võib selle põhjuseks olla infusioonikomplekti väljalasketoru ummistus vms ning õigeaegseks ravimiseks on vajalik meditsiinipersonali teavitamine.