Õhu desinfitseerimismasina kasutamine ja puhastamine

- 2021-09-01-

Kasutamineõhu desinfitseerimismasin
1. Osakond säilitab kasutusjuhenditõhu desinfitseerimismasinja kasutada seda vastavalt nõuetele.
2. Pöörake tähelepanu ruumi tihedusele. Desinfitseerimise ajal peavad uksed ja aknad olema suletud, et ruum oleks õhutihe. Ebaolulistel töötajatel on sissepääs rangelt keelatud. Desinfitseerimisefekti tagamiseks tuleb siseruumides töötajate arvu vähendada nii palju kui võimalik.
3. Pöörake tähelepanu siseruumide objektide pinnahügieenile. Õhu desinfitseerimismasin on efektiivne ainult õhu jaoks ja sellel ei ole objekti pinda desinfitseerivat toimet. Kui siseruumides asuvate objektide pinnal on rohkem tolmu, tekitab desinfitseerimismasin töö ajal sekundaarset tolmu, mille tulemuseks on õhu pidev mikroobne saaste, mis lõpuks viib desinfitseerimise ebaõnnestumiseni määratud aja jooksul.
4. Valikõhu desinfitseerimismasinkäivitusaeg.
1) Ennetav desinfitseerimine: desinfitseerige regulaarselt 2-3 korda päevas 60–120 minutit iga kord. Tavaliselt korraldatakse see hommikul enne tööd ja pärastlõunal või öösel pärast tööd. Üldine desinfitseerimisaeg on 5 tundi.
2) Dünaamiline desinfitseerimine: eesmärk on kontrollida ja vähendada välisõhu sekundaarset saastumist personalitegevuse käigus. Tavaliselt tehakse seda personalitegevuse kõrgperioodil.
3) Staatilist desinfitseerimist saab teha kord nädalas 2 tunni jooksul.

5. Vastavad dokumendid tehakse iga desinfitseerimise lõpus ja kumulatiivne aeg ei tohi ületada 4000 tundi.

6. Õhu desinfitseerimismasin võtab kasutusele ultraviolettkiirguse ringleva õhu füüsilise filtreerimise desinfitseerimise põhimõtte. Seetõttu tuleks õhu desinfitseerimismasina ümber asuvat ruumi võimalikult palju vältida esemete poolt, et õhk voolaks sujuvalt, ning tagada võimalikult hea õhuringlus.


Puhastamine ja hooldusõhu desinfitseerimismasin

1. Hoidkeõhu desinfitseerimismasinpuhas ja kuiv. Pärast igapäevast desinfitseerimist pühkige pind märja lapiga. Puhastamisel katkestage toide ja tõmmake toitepea välja, et vältida otsest kokkupuudet veega või loputamist.
2. Millalõhu desinfitseerimismasintöötab, on rangelt keelatud asetada esemeid või käsi sterilisaatori ventilatsiooni sisse- ja väljalaskeavade lähedusse; Käsitsemise ning peale- ja mahalaadimise ajal tuleb välistada toote tabamine või kukkumine kõvade esemetega maapinnale.
3. Ebanormaalse töö korralõhu desinfitseerimismasin(tõrkenäit või häire), lülitage toitelüliti kohe välja, tõmmake toitejuhe välja ja kutsuge kontrollimiseks seadme hoolduspersonal.
4. Kontrollige filtriekraani iga kuu, avage õhu sisselaskepaneel, eemaldage filtriekraan ja puhastage seda puhta vee või neutraalse puhastusvahendiga veega. Pintslitööriistadega harjamine on rangelt keelatud. Deformatsiooni vältimiseks ei tohi vee temperatuur ületada 40 °C. Pärast pesemist ja kuivatamist jahedas ja ventileeritavas kohas paigaldage see vastavalt algsele teele ja vahetage filtriekraan igal aastal. Filtriekraani puhastamine ja vahetamine tuleb registreerida.
5. Sterilisaatori kumulatiivne kasutusaeg ei tohi ületada 4000 tundi. Kui kumulatiivne aeg on täis, tuleb ultraviolettlamp välja vahetada ja registreerida.
6. Sterilisaatori kohal ei tohi olla katet ning seda ei tohi paigutada kappi ega muudesse keskkondadesse; Kui mitut keskkonda desinfitseeritakse kordamööda, tuleb neid vibratsiooni vähendamiseks lükata ja asetada õrnalt.
7. Paigaldage ja kasutage õhu desinfitseerimismasinat vastavalt juhistele ning pöörake tähelepanu elektriohutusele. Seda on rangelt keelatud kasutada ilma juhendamise, väljaõppeta, juhiseid või juhiseid üksikasjalikult lugemata