Babio tavalise soolalahuse põhimõte

- 2021-07-27-

PõhimõteBabio tavaline soolalahus

Füsioloogiline soolalahus, tuntud ka kui steriilne soolalahus, viitab naatriumkloriidi lahusele, mille osmootne rõhk on füsioloogilistes katsetes või kliinilises praktikas põhimõtteliselt võrdne looma või inimese plasma osmootse rõhuga.

Kontsentratsioon: 0,67–0,70% kahepaiksetel, 0,85–0,9% imetajatel ja inimestel. Naatriumkloriidi süstelahuse kontsentratsioon, mida inimesed tavaliselt intravenoossete tilgutite (tõmbenõelte) jaoks kasutavad, on 0,9%, mida saab kasutadatavaline soolalahus. Selle osmootne rõhk on sarnane inimvere omaga ja naatriumisisaldus plasma omaga, kuid kloriidioonide sisaldus on oluliselt suurem kui plasma kloriidioonide sisaldus. Seetõttu on füsioloogiline soolalahus suhteliselt füsioloogiline ja selle eesmärk on varustada elektrolüüte ja säilitada kehavedelikke. pinget. Võib kasutada ka välispidiselt, näiteks haavade puhastamisel või sidemete vahetamisel. Inimese rakuslaidide valmistamisel suudab 0,9% naatriumkloriidi lahus säilitada rakkude normaalse kuju.

See on 0,9% naatriumkloriidi vesilahus, kuna selle osmootse rõhu väärtus on ligikaudu sama, mis inimese normaalsel plasmal ja koevedelikul, seega saab seda kasutada rehüdratsioonilahusena (ilma naatriumioonide kontsentratsiooni vähendamata ja suurendamata normaalsetes tingimustes inimkeha) ja muud meditsiinilised ravimeetodid. Kasutusalad, mida kasutatakse sageli ka eluskudede ja rakkude in vitro kultiveerimiseks. See on vedela keskkonna kontsentratsioon, kus inimrakud asuvad.

Babio tavaline soolalahus